ʻO ka ʻokoʻa ma waena o ka DNA a me RNA synthesis

Hoʻokumu ʻia ka DNA a me RNA synthesis ma luna o ka hoʻolālā synthesis solid-phase a me ke kemika phosphoramidite, hiki ke hoʻohana ʻia kahi synthesizer DNA e synthesize RNA a i ʻole RNA analogues me ka ʻole o ka hoʻololi hou ʻana, a hiki ke hoʻohana pololei ʻia nā reagents i ka synthesis DNA i RNA a me nā waikawa nucleic artificial. 'āhui.E like me ka mea i hōʻike ʻia ma ka Figure 1, ua pale ʻia ka 2'-hydroxy i ka RNA phosphoramidite me ka hui pale silyl, ʻo ia hoʻi ʻo t-butyldimethylsilyl (TBDMS), e pale ana i nā hopena ʻaoʻao ma ka hui 2'-hydroxy palupalu.ʻO ka pūʻulu TBDMS nui i keakea i ka pane ʻana ma waena o ka phosphoramidite a me ka hui 5'-hydroxy ma ke kākoʻo paʻa, a ʻoi aku ka lōʻihi o ka manawa hoʻohui e ʻike ai i ka hoʻokō ʻana i ka pono hoʻohui.

E like me ka DNA synthesis, ua hoʻokaʻawale mua ʻia ka RNA synthesized mai ke kākoʻo paʻa e ka aminolysis, a laila ua hoʻokaʻawale ʻia ka pūʻulu TBDMS e tetrabutylammonium fluoride (TBAF) a i ʻole trimethylamine trihydrofluoride.Hiki ke hoʻomaʻemaʻe ʻia ka RNA crude e ka rerystallized mai ka waiʻona a me ka HPLC.

DNA a me RNA synthesis1

Kiʻi 1. ʻO ke ʻano kemika o nā poloka kūkulu kumu ma ka DNA a me RNA synthesis.

a) dABz phosphoramidite a me b) rABz 2'-OTBDMS phosphoramidite.
Pono ka hoʻomohala ʻana o ka lāʻau siRNA i nā analogues o ka RNA maoli e hoʻonui ai i ka biocompatibility, hiki ke hoʻololi ʻia ka 2'-hydroxy ma RNA e ka hui MeO, F a me MOE, a hāʻawi pū ka waika nucleic laka (LNA) i ka hana maikaʻi i ka therapy RNA. (Kiʻi 2).Hāʻawi kēia mau phosphoramidites i nā hana like like me ka DNA type phosphoramidites i ka synthesis, a ua like ke kaʻina hana a me ka hoʻomaʻemaʻe ʻana o kēia mau ʻakika nucleic kūlohelohe me ka DNA maoli.

DNA a me RNA synthesis2

Kiʻi 2. ʻO ke ʻano kemika o nā poloka kūkulu i nā lāʻau lapaʻau siRNA.a) dABz 2-MeO phosphoramidite;b) dABz 2-F phosphoramidite;c) dABz 2-MOE phosphoramidite a me d) dABz Locked phosphoramidite.

ʻO PhosphoramidesHe mea nui ia no ka synthesis o nā genes, me ka nui o nā ʻohana DNA a me RNA a me kā lākou derivatives, nā phosphoramidite āpau ma luna a mākou e hāʻawi ai i loko o kahi pūʻolo.

Ke hoʻomaikaʻi mau nei mākou i ka hana o kā mākou huahana, hoʻomaʻamaʻa i kā mākou hana hana a loaʻa i nā kikoʻī pololei.ʻAʻole wale mākou e hāʻawi iā ʻoe i nā huahana kiʻekiʻe, akā hāʻawi pū kekahi iā ʻoe i ka hoʻomaʻamaʻa a me ka lawelawe.Ua lako mākou me nā limahana hoʻokele ʻoihana a me ka hui ʻenehana maikaʻi loa a me nā limahana mālama e hoʻolako i kā mākou mea kūʻai aku i ka lawelawe ma hope o ke kūʻai aku.


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-09-2022